Aikuisena partioon

Partioon voi liittyä minkä ikäisenä tahansa eikä aikaisempaa partiokokemusta tarvita. Ihan oikeasti! Partiossa opitaan tekemällä, jokainen omaan tahtiinsa ja omista lähtökohdistaan.

Härmälän Ilvestytöissä on aikuisia jäseniä monenlaisella partiotaustalla. Osa on asunut Härmälässä lähes koko ikänsä ja ollut aina iltyläinen, osa on aloittanut partion lapsena toisella paikkakunnalla ja osa on löytänyt partioharrastuksen vasta aikuisiällä – joko puhtaasti omasta innostuksestaan tai lastensa harrastuksen myötä.

Tärkein aikuisen tehtävä on toimia mahdollistajana. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että aikuiset ovat esimerkiksi mukana viikkotoiminnassa vetämällä ryhmiä, hoitavat muonitusta retkillä ja leireillä ja osallistuvat varainhankintatempauksiin. Tekemisen mahdollisuuksia löytyy laidasta laitaan ja myös ajallisen vaatimuksen määrä vaihtelee. Oman ryhmän johtaminen vie viikoittain ryhmän kokoontumisen lisäksi myös suunnitteluaikaa, kun taas leirille voi tulla muonittamaan vaikka vain yhden kesäpäivän ajaksi.

Partiossa on kuitenkin myös aikuisille kyse omasta harrastuksesta ja myös aikuinen itse pääsee nauttimaan maailman parhaan harrastuksen parhaista puolista – yhdessä tekemisestä, tekemällä oppimisesta, luonnonläheisyydestä ja ystävistä. Tekemisen jaksamisen tukena toimii myös yhdessä ideoitavat johtajahuollot.

Joko haluat mukaan? Ota yhteyttä lippukunnanjohtajaamme – yhteystiedot sivun alalaidassa.

Aikuisena partioon Suomen Partiolaisten sivuilla