Mukaan toimintaan

Partioharrastuksen aloittaminen on helppoa

Partio on mielekäs harrastus, joka on täynnä ystäviä, yhdessä tekemistä, tekemällä oppimista, elämyksiä ja kokemuksia.

Partiovuosi käynnistyy elokuussa lippukunnan yhteisellä syksyn aloitustapahtumalla, jossa uudet ja vanhat partiolaiset tapaavat omat johtajansa ja sopivat partiokokouksen ajankohdan. Syksyn aloitustapahtuma on avoin tapahtumana, johon ei vaadita ennakkoilmoittautumista.

Mukaan voi tulla myös kesken vuotta. Uusi partiolainen voi joko ottaa yhteyttä lippukuntaan, jolloin lippukunta suosittelee sopivaa ryhmää, tai tulla suoraan valitsemansa ryhmän kokoukseen. Ennakkoon ilmoittautuminen on kuitenkin suositeltavaa, sillä ryhmä ei välttämättä aina kokoonnu partiotiloissa.

Partiolaiseksi rekisteröityminen tehdään jäsenrekisteri Kuksaan – lue ilmoittautumisohjeet Ilmoittaudu partioon-sivulta.

Viikkotoimintaa ja isompia tapahtumia

Partioharrastus koostuu erilaisista viikoittaisista partiokokouksista eli oman ryhmän tapaamisista partiokololla, sekä vuoden mittaan järjestettävistä päiväretkistä, parista viikonloppuretkestä sekä leiristä.

Viikoittaisiin partiokokouksiin kannattaa varautua säänmukaisella varusteilla, muistiinpanovälineillä, sisätossuilla, partiohuivilla sekä reippaalla mielellä. Jokaisessa partiokokouksessa vietämme aikaa ulkona.

Yhteydenpito ja viestintä

Lippukuntalaisille ja alaikäisten lasten huoltajille lähetetään sähköpostin kautta tietoa tulevista tapahtumista ja muista tärkeistä asioista. Tapahtumista tiedotetaan myös nettisivujen sekä Facebook-sivun kautta. Ryhmillä voi olla myös omia WhatsApp -ryhmiä.

Tarkista, että jäsenrekisteri Kuksassa on toimiva sähköpostiosoite, koska käytämme osoitteita sen kautta.

Opas partiolaisen kotiväelle

Oppaan tarkoitus on avata vanhemmille partiotoimintaa, kertoa käytännön asioista ja antaa vinkkejä, jotta lapsi nauttisi partiotoiminnasta täysillä. Opas on saatavilla sähköisesti alla olevasta linkistä pdf-muotoisena.

Opas kotiväelle