Varusteet

Opas kotiväelle löytyy täältä

Partio on edullinen harrastus. Suurin osa tarvittavista varusteista liittyy retkeilyyn ja on pitkäikäisiä hankintoja. Lippukunta tukee varustehankinnoissa tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan.

Viikottaisiin partiokokouksiin kannattaa varautua säänmukaisella varusteilla, muistiinpanovälineillä, sisätossuilla, partiohuivilla sekä reippaalla mielellä. Jokaisessa partiokokouksessa vietämme aikaa ulkona.

Hankintoja ei tarvitse tehdä ensimmäisten kuukausien aikana. Partiomateriaalien hankinnat hoidetaan johtajien puolesta. Partiohuivi ja muut tarvittavat materiaalit jaetaan ensimmäisissä partiokokouksissa. Nämä hankinnat kuuluvat lippukunnan jäsenmaksuun. Ensimmäisen vuoden aikana itse hankittavia asioita on partiopaita (sudenpennuilla yleensä yhteistilaus) ja partioasuun sopivat vaatteet. Partioasusta ja -merkeistä löytyy lisätietoa TÄÄLTÄ.

Retkille vaadittavista varusteita tulee lista retken mainoksessa sekä yleinen varustelista löytyy myös vanhempainoppaasta. Perusretkeilytarvikkeita ovat makuupussi, makuualusta, säänmukaiset ulkoiluvarusteet (lenkkarit, tuulipuku, saappaat, sadevaatteet yms.), muoviset ruokailuvälineet, taskulamppu ja puukko.