Vanhemmille

Partioharrastuksen aloittaminen on helppoa

Partio on mielekäs harrastus, joka on täynnä ystäviä, yhdessä tekemistä, tekemällä oppimista, elämyksiä ja kokemuksia.

Partiovuosi käynnistyy elokuussa lippukunnan yhteisellä syksyn aloituskokouksella, jossa uudet partiolaiset tapaavat oman johtajansa ja sopivat partiokokouksen ajankohdan. Syksyn aloituskokous on avoin tapahtumana, johon ei vaadita ennakkoilmoittautumista.

Mukaan voi tulla myös kesken vuotta. Uusi partiolainen voi joko ottaa yhteyttä lippukuntaan, jolloin lippukunta suosittelee sopivaa ryhmää, tai tulla suoraan valitsemansa ryhmän kokoukseen. Ennakkoon ilmoittautuminen on kuitenkin suositeltavaa, sillä ryhmä ei välttämättä aina kokoonnu partiotiloissa.

Partiolaiseksi rekisteröityminen tehdään jäsenrekisteri Kuksaan. Ilmoittautumisohjeet uudelle partiolaiselle

 

Viikkotoimintaa ja isompia tapahtumia

Partioharrastus koostuu erilaisista viikottaisista partiokokouksista eli oman ryhmän tapaamisista partiokololla, sekä vuoden mittaan järjestettävitä päiväretkistä, parista viikonloppuretkestä sekä leiristä.

Viikottaisiin partiokokouksiin kannattaa varautua säänmukaisella varusteilla, muistiinpanovälineillä, sisätossuilla, partiohuivilla sekä reippaalla mielellä. Jokaisessa partiokokouksessa vietämme aikaa ulkona.

 

Yhteydenpito ja viestintä

Vanhemmille lähetetään sähköpostin kautta tiedoa tulevista tapahtumista ja muista tärkeistä asioista. Jaamme lasten mukana myös paperisia tiedotteita, jotta varmistamme, että tiedot kulkeat kotiin asti. Tapahtumista tiedotaan myös näiden nettisivujen sekä Facebook-sivun kautta. Ryhmillä voi olla myös omia WhatsApp -ryhmiä.

Tarkista, että jäsenrekisteri Kuksassa on toimiva sähköpostiosoite, koska käytämme osoitteita sen kautta.

 

Opas partiolaisen kotiväelle

Opas partiolaisten kotiväelle jaetaan ensimmäisissä partiokokouksissa. Oppaan tarkoitus on valottaa hieman vanhemmille partiotoimintaa, kertoa käytännön asioista ja antaa vinkkejä, jotta lapsi nauttisi partiotoiminnasta täysillä. Opas on saatavilla sähköisesti alla olevasta linkistä pdf-muotoisena.

Opas partiolaisen kotiväelle.pdf