Juhlaleiri HIPPU 2.1

Yöttömän yön taikaa, tuntureita, Lapin erämaata ja luontoa, ystäviä, iltanuotion loimua…

Tätä on Ilvestyttöjen 70v juhlaleiri. Tulethan sinäkin viettämään ikimuistoista juhannusta?

Ilvestyttöjen juhlaleiri Hippu 2.1 järjestetään 19.-27.6.2021 Saariselän Kakslauttasessa Hämeen partiopiirin leirialueella Lapinhämeessä. Lapinhämeestä käsin tutustumme Lapin luontoon Urho Kaleva Kekkosen kansallispuistossa retkeillen ja vaeltaen, tutustumme Lapin kulttuuriin, mm. kullanhuuhdontaan, vietämme ikimuistoisen juhannuksen huiputtaen Kiilopää-tunturin juhannusyönä. Tässä pieniä otteita leirin ohjelmasta, unohtamatta yhteisiä iltanuotioita ja reipasta Ilvestyttö-henkeä.

Leiri on suunnattu kaikille Ilvestytöille ja myös Ilvestyttöjen perheenjäsenille.

Tärkeätä tietoa leiristä, ilmoittautumis- ja peruutusohjeet löydät tältä sivulta.

Jälki-ilmoittautuminen leirille on auki 17.1.2020-15.2.2021 Kuksassa: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=38409

Lisätietoja leiristä voi kysyä leirinjohtajalta Anna Oksmanilta (anna.oksman@partio.fi, 0400859436). 

16.12.2020 järjestetyn leiri-infon tallenne löytyy TÄÄLTÄ.

Leirin nimi Hippu valittiin äänestyksen perusteella. Ilvestytöt järjestivät vuonna 2007 Hippu 007 leirin Lapinhämeeseen, joten nyt järjestetään uusi 2. versio (ja vähän päälle) Hippu-leiristä eli 2.1. 2.1 kuvaa myös vuosilukua 2021. Hauska yhteensattuma oli myös se, että edellinen leiri järjestettiin 07 vuonna ja ensi vuonna Ilvestytöt täyttävät 70. 

Tietoa leiristä

 

Leiriohjelma

Leirin ohjelman kantava teema on Lapin luontoon ja kulttuuriin tutustuminen. Leirillä jokainen osallistuja pääsee retkeilemään tai vaeltamaan tunturiin oma ikä- ja taitotason mukaisesti. Leiriin valmistaudutaan jo keväällä opetellen ja kertaamalla retkeily- ja vaellustaitoja. Yötön yö, juhannus ja Ilvestyttöjen juhlavuosi tuovat leiriin oman fiiliksen ja juhlimisen aihetta! Jokainen osallistuja pääsee tutustumaan Lapin kulttuuriin, esim. kullanhuuhdontaan. Tarkempi leiriohjelma räätälöidään osallistujien perusteella ja kaikki pääsevät osaltaan vaikuttamaan leirin tekemiseen! Leiripaikalla Lapinhämeessä vietetään perinteistä telttaleiriä. Jokainen pääsee tekemään leirillä pieniä tehtäviä yhteisen hyvän eduksi! 

 

Osallistujat

Haluamme mahdollistaa leirille osallistumisen mahdollisimman monelle Ilvestytölle ja olemmekin joustavia niin matkustusvaihtoehtojen kuin leirilläoloajan suhteen. Mukaan voivat lähteä myös muut perheenjäsenet! 

Haluamme kuitenkin, että pienemmillä partiolaisilla on mukava ja turvallinen leiri, koska leirin olosuhteet poikkeavat normaalista (mm. etäisyys kotoa ja leirin pituus). Sudenpentujen ja sitä nuorempien osallistumisen ehtona on, että mukaan lähtee lähiaikuinen. Lähiaikuinen voi olla esimerkiksi oma huoltaja, sukulainen, kummi tai partiokaverin vanhempi. Yhdellä lähiaikuisella voi olla maksimissaan 4 huollettavaa. Lähiaikuinen huolehtii lapsen hyvinvoinnista ja turvallisuudesta leirin aikana, mm. aamu- ja iltatoimet, lääkkeiden otot, ruokailun sujuvuus yms. Lähiaikuisen tulee myös ilmoittautua leirille ja maksaa osallistumismaksu. Lähiaikuisen nimi tulee kertoa lapsen ilmoittautumislomakkeella sekä aikuisen ilmoittautumislomakkeella huollettavien nimet.

Jokaisen yli 15-vuotiaan osallistujan tulee suorittaa Turvallisesti yhdessä -koulutus ennen leiriä. Edellytämme, että kaikki yli 15-vuotiaat osallistujat antavat panoksensa leiri tekemiseen vähintään leirin aikana erilaisilla pienillä pesteillä, mm. saunan lämmitys, keittiössä auttaminen tai vessojen siivous. Myös tätä nuoremmat antavat oman pienen panoksensa leirin toteutumiseen.  

 

Leirin ajankohta ja matkat

Yhteinen bussikuljetus lähtee Härmälästä kohti Lappia aikaisin aamulla lauantaina 19.6. ja perillä Lapinhämeessä olemme lauantaina illalla. Paluumatka starttaa seuraavana lauantaina, juhannuspäivänä 26.6. illansuussa ja takaisin Härmälässä olemme sunnuntaiaamuna 27.6.

Matkat Lappiin voit taittaa myös omakustanteisesti julkisilla kulkuvälineillä, kuten junalla Rovaniemelle ja sitä bussilla kohti Saariselkää tai omalla autolla. Tällöin leirin hinta on hieman halvempi. 

Leirille tulee myös vaihtoehtoisia hintoja lyhyempään osallistumiseen, mutta tällöin matkat tulee toteuttaa omakustanteisesti. Mahdollisesti yhteistä junamatkaa suunnitellaan (meno la 19.6., paluu ke 23.6.).

Ilmoittautumislomakkeella voit tässä vaiheessa valita toivejärjestyksen matkojen osalta. Olemme matkojen osalta yhteydessä kaikkiin osallistujiin ilmoittautumisajan jälkeen.

 

Leirin hinta

Leirin hinta ei ole vielä tiedossa ilmoittautumisen aikana, vaan vahvistetaan keväällä 15.4. mennessä. Leirin hintaan vaikuttaa leiriä varten tehtävä varainhankinta ja leirin osallistujamäärä. 

Leirin hintakatto on maksimissaan 220e. Tämä hinta sisältää: 

 • yhteisen bussikuljetuksen Lappiin ja takaisin
 • koko leirin ajalta ruokailut leirissä ja maastossa (myös 1 lämmin ruoka bussimatkalla sekä pieniä eväitä)
 • telttamajoituksen ja leiripaikan fasiliteetit (teltat, vesivessa, sauna, suihku, sisäruokatilat)
 • leiriohjelman (teltat ja retkikeittimet retkille ja vaelluksille, leirimerkin, materiaalit, vierailukohteet, kuljetukset kohteisiin Lapissa)

Alla on esimerkkitaulukko eri hintavaihtoehdoista, jos varsinaisen leirin hinta on 220e. Tässä on huomioitu ilman yhteistä bussikuljetusta tulevat sekä nuorempien lasten hinnat. Ilman meno-paluu bussikuljetusta olevat hinnat sisältävät myös yllämainitut asiat ilman matkoja Lappiin ja takaisin. Huomaa, että taulukko on suuntaa-antava ja tarkat leirihinnat vahvistetaan 15.4. mennessä.

Osallistuminen ja matkustusmuoto Aikuinen – seikkailija Sudenpentu – 4v 3-0v

Yhteiskuljetus 8 vrk

(sis. matkat, majoitus, ruoka, ohjelma)

220e 170e  60e 

Omatoimiset matkat 7 vrk

(sis. majoitus, ruoka, ohjelma)

160e  100e 30e
Lyhyt leiri 3 vrk omatoimiset matkat (sis. majoitus, ruoka, ohjelma) 80e 50e 10e
Päivähinta 1 vrk omatoimiset matkat (sis. majoitus, ruoka, ohjelma) 30e 20e 5e

Ilmoittautumisen vahvistamiseksi tulee maksaa ilmoittautumismaksu 40e jokaisesta yli 4-vuotiaasta osallistujasta, joka on osa leirimaksua. Ilmoittautumismaksun eräpäivä on helmikuun alkupuolella. Lopullinen leirimaksu tulee maksettavaksi 1.6.2021 mennessä. Laskut toimitetaan sähköpostitse osallistujalle tai osallistujan huoltajalle. Maksettu osallistumismaksu on edellytys leirille osallistumiseen. Maksamatta jättäminen ei ole osallistumisen peruutus.

 

Ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautuminen leirille on auki 17.1.2020-15.2.2021 Kuksassa: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=38409 

Ilmoittautuminen on sitova. 

Linkin painamisen jälkeen tulee kirjautua (alla olevassa kuvassa punainen kohta). Alle 18-vuotiaan ilmoittaa leirille huoltaja omilla tunnuksillaan. Jokainen osallistuja tulee ilmoittaa erikseen. Tarkista, että ilmoitat leirille oikean henkilön! Täytä tarkasti kaikki lomakkeen kohdat. Ilmoittautumisessa annettuja tietoja käsitellään luottamuksellisesti. Jos jokin ilmoittautumistiedoissa (esim. ruokavalio- tai sairaustiedot) muuttuvat kevään aikana, tulee siitä ilmoittaa mahdollisimman pian leirinjohtajalle.

Ei-partiolaiset ilmoittautuvat saman linkin kautta. Tällöin painetaan sinisellä merkattua linkkiä.

Mahdollinen jälki-ilmoittautuminen järjestetään, jos paikkoja leirille jää. Kannattaa siis olla nopea! Muista hakea leiristipendiä erillisen linkin kautta!

 

Stipendit

Haluamme mahdollistaa mahdollisimman monelle Ilvestytölle juhlaleirikokemuksen kesällä 2021. Leiristipendiä voi hakea Ilvestyttöjen jäsen tai alle 18-vuotiaan Ilvestytön huoltaja (huoltaja-tunnuksilla). Stipendejä myönnetään vain Ilvestyttöjen jäsenille (jäsenmaksu maksettu). Leiristipendejä jaetaan matalankynnyksen periaatteella – jos koet leirimaksun ja leiristä aiheutuvat muut kulut (leirivarusteet yms.) liian suuriksi omaan tai perheesi tilanteeseen nähden, hae stipendiä. Jos samasta perheestä on useampia osallistujia, on se hyvä ilmaista hakemuksen perusteluissa. Stipendit ovat henkilökohtaisia, mutta perusteluissa otamme huomioon koko perheen tilanteen.

Vapaamuotoisen leiristipendihakemus tulee tehdä Kuksan kautta ilmoittautumisajan puitteissa, myös jälki-ilmoittautumisen 15.2.2021 asti. Stipendihaku: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=37974  

Stipendien jakaminen selviää myös kevään aikana ja jokaiselle stipendihakijalle ilmoitetaan 15.4. mennessä päätös stipendistä. Stipendit otetaan huomioon lopullisessa leirimaksulaskussa. Leiriosallistumisen voi perua, jos stipendin saaminen on kynnyskysymys osallistumiselle. Peruminen tulee tehdä mahdollisimman nopeasti päätöksen jälkeen, kuitenkin 1.6. mennessä. 

 

Kesätyö- ja lomatakuu yli 15-vuotiaille osallistujille

Tammikuussa kaikilla osallistujilla ei ole vielä tiedossa kesätyö ja -lomakuviot, joten annamme näille leirille osallistujille kesätyö- ja lomatakuun 1.6. asti. Voit peruuttaa leiriosallistumisen työnantajan todistusta vastaan, mikä yli 15-vuotias osallistuja saa kesätöitä tai työnantaja ei myönnä vapaata. Tee peruuttaminen heti, kun tiedät kesän kuviot, jotta paikka voidaan vielä siirtää eteenpäin. Jos osallistuja, joka käyttää takuuta on jonkun lapsen lähiaikuinen leirillä, voi myös lapsen leiriosallistumisen perua tai hankkia tilalle toisen lähiaikuisen. Muuten takuu on henkilökohtainen.

 

Jäsenmaksut ja vakuutus

Osallistujilla tulee olla maksettu partion jäsenmaksu vuodelle 2021. Jos matkaan lähtee ei-partiolainen, noudatetaan Suomen Partiolaisten käytäntöjä EVP (ei vielä partiolainen)-osallistujien suhteen. Jäsenillä ja EVP-osallistujilla on voimassa partion vakuutus leirin aikana. Jäsenvakuutus on aina tapaturma- ja matkavakuutuksen osalta toissijainen. Vahingon sattuessa korvausta haetaan ensisijaisesti vakuutetun mahdollisesta omasta henkilökohtaisesta vakuutuksesta.

Partiotoiminnassa noudatetaan Suomen Partiolaisten voimassa olevia turvallisuusohjeita.

Lisätietoa partiovakuutuksesta: https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/partiovakuutus/ 

 

Osallistumisen peruminen

Kaikissa tilanteissa peruutukset tulee tehdä leirinjohtajalle kirjallisesti (Anna Oksman, anna.oksman@partio.fi, 0400859436). Leirimaksun maksamatta jättäminen ei ole osallistumisen peruutus.

Osallistumisen peruuttaminen on mahdollista 15.1.2021 asti ilman kuluja. Peruuttaminen on mahdollista 1.6. asti ilman kuluja ja ilmoittautumismaksu palautetaan, jos osallistuja käyttää kesätyö- ja lomatakuuta tai jos stipendin saaminen on kynnyskysymys osallistujalle.

Jos osallistumisen peruu muista syistä, leirimaksu tullaan perimään osallistujalta eikä ilmoittautumismaksua palauteta. Leiriosallistumisen voi myydä eteenpäin, mahdollisesti myönnetty stipendi ei siirry uudelle osallistujalle. Estynyt etsii itse leirille osallistuvan korvaavan henkilön, mutta tästä on hyvä ilmoittaa myös leirinjohtajalle. Henkilövaihdoksesta tulee olla yhteydessä leirinjohtajaan mahdollisimman pian.

Sairastumis- ja tapaturmatapauksissa osallistumismaksu laskutetaan osallistujalta, mutta hänellä on mahdollisuus hakea korvausta, ensisijaisesti omasta matkavakuutuksesta tai toissijaisesti partiovakuutuksesta. Näissä tapauksissa ota yhteyttä suoraan vakuutusyhtiöön. Jos joudut perumaan osallistumisen sairastumis- ja tapaturmatapauksen takia, tulee siitä myös ilmoittaa välittömästi leirinjohtajalle.

Koronatilannetta seurataan leirin suunnitteluna aikana. Otamme huomioon ajankohtaiset THL:n suositukset. Jos leiri joudutaan perumaan koronatilanteen takia, tullaan leirimaksut palauttamaan. Jos leiri joudutaan perumaan alle viikkoa ennen leirin alkamista, ilmoittautumismaksuja ei palauteta.

 

Tärkeät ilmoittautumiseen ja maksuihin liittyvät päivämäärät

 • Varsinainen ilmoittautuminen 1.12.2020-15.1.2021, ilmoittautumismaksun eräpäivä helmikuun alkupuolella
 • Leiriosallistumisen peruutus ilman kuluja 15.1.2021 asti
 • Mahdollinen jälki-ilmoittautuminen 17.1.-15.2.2021
 • Leirin lopullinen hinta ja stipendien jako tiedossa viimeistään 15.4.2021
 • Osallistumismaksulaskut osallistujille huhtikuun loppuun mennessä
 • Leiriosallistumisen peruutusoikeus kesätyö- ja lomatakuulla sekä stipendien ehdoilla 1.6.2021 mennessä
 • Loppumaksun eräpäivä 1.6.2021